Oplevelsesgaver til ham

Her har vi samlet alle de oplevelsesgaver, vi anbefaler, hvis du er på udkig efter oplevelsesgaver til ham.

Uanset om det er din kæreste, mand, bro, ven eller en anden mand, der betyder noget for dig, så har vi masser af gode gaveidéer du kan vælge imellem.

En oplevelse er ofte en gave, der bliver taget langt bedre imod end en fysisk ting. Oplevelser er noget man husker for evigt, noget der skaber minder, samt noget man kan lave sammen.

Vi har i denne guide lagt fokus på de traditionelt maskuline oplevelser. Det er alt der har med action, fart og adrenalinsus at gøre, men også ting som mad, øl og whisky.

Vælg blandt 236 oplevelser

Vælg type

Vælg pris

100kr.2.495kr.

Geografi

Ølbrygning

Ølbrygning

Her er gaven til ham eller hende der elsker øl. Især hvis vedkommende er til lækrere øl end en kold Tuborg. Hos Timm Vladimir kan I komme på kursus og lære selv at brygge øl derhjemme. I bliver dus med begreber som maltning, mæskning, gær og humle og starter bryggeprocessen på én af følgende øltyper: IPA, Porter, Belgisk Brown Ale eller Hvede. Det vildeste: I får jeres eget bryganlæg med hjem som en del af prisen.

Pris fra 1345 kr.
Kan opleves her: Sjælland
Mexikansk madkursus

Mexikansk madkursus

Besøg Timm Vladimirs køkken og lær at lave ægte mexikansk mad. Her snakker vi ikke om tørre pandekager og pulver fra supermarkedet, men friske og velsmagende quesadilla, tacos og meget mere. I bruger friske råvarer og skaber den ægte mexikanske smag af den originale street food. Brug 4 timer i køkkenet og kom hjem med opskrifter og god mad og øl i maven.

Pris fra 945 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
undervandsjagt

Undervandsjagt

Dette er en den ultimativt sjoveste og mest spændende måde at fiske på. I får grundig instruktion og timer med en instruktør, hvorefter I iført våddragt, snorkel og harpun stille kan glide over havbunden og lede efter fisk. Med lidt held kan i få en fisk på harpunen.

Pris fra 399 kr.
Kan opleves her: Bornholm, Jylland, Sjælland
graffitikursus

Graffitikursus

Her er en anderledes gave til ham eller hende, der elsker hip hop-kulturen og er kreativ. I samarbejde med Run For Cover tilbyder vi 6 timers kursus fordelt over 4 lørdage, hvor I lærer alle teknikkerne til selv at male graffiti, samt får en dyb indføring i graffitikulturen. Alt dette foregår i et inspirerende miljø omgivet af tusindvis af spraydåser. Lær graffiti fra de bedste.

Pris fra 899 kr.
Kan opleves her: Sjælland
mountainbikekursus

Mountainbikekursus på Bornholm

Har du en ven eller et familiemedlem, der længe har snakket om at komme i gang med at køre mountainbike? Så kan du give ham eller hende  dette kursus på “bjergrige” Bornholm, hvor man for alvor lærer og bliver udfordret på cyklen. Kurset indholder introduktion, løbende instruktion og lån af cykel.

Pris fra 399 kr.
Kan opleves her: Bornholm
cocktailkursus

Cocktailkursus

Drømmer du om at gå Tom Cruise i filmen Cocktail i bedene, eller er du bare træt af, at den eneste drink du kan lave er rom og cola? Tag på et cocktailkursus og lær hvordan du mixer alle de drinks, du kender fra barerne og klubberne. Læe om is, stirring, shaking, tilsmagning, glastyper, smagskombinationer og anretning. Du kommer naturligvis også til at smage.

Pris fra 295 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
hotdogkursus

Hotdogkursus for børn og voksne

Hvad nu hvis en hotdog, ikke bare er et tørt brød med en rød pølse fra vognen? Tag børnene med og lær at skabe en hotdog helt fra bunden. Ælt dejen, bag brødene, stop selv pølserne og rør ketchuppen. Giv et 4 timers hotdog-kursus i gave og hotdogs vil aldrig være det samme igen.

Pris fra 990 kr.
Kan opleves her: Sjælland
Bøf og bajere

Bøf og bajere

Her er gaven til manden der elsker god mad og øl, men ikke går så meget op i den slanke linje. Kom med i køkkenet hos Timm Vladimir og lær at lave rigtig herremad. Tatar med hjemmelavede chips, svinebryst lavet med sous vide serveret med æble-fennikel-salat. Bøf af modnet oksekød og din egen bearnaise-sovs. Løber tænderne i vand? Skyl det ned med Timm Vladimirs egen øl og god vin.

Pris fra 1045 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
pizzakursus

Pizzakursus

Er du træt af den sædvanlige nr 23 med ekstra ost og chili-hvidløg? Giv en oplevelsesgave og tag selv med på pizzakursus, hvor I lærer at bage lækre og sprøde pizzaer helt fra bunden. Få bagt den perfekte pizzabund og eksperimentér med den helt rette topping. Der findes pizzakurser i hele landet.

Pris fra 385 kr.
Kan opleves her: Fyn, Jylland, Sjælland
Pølsekursus

Pølsekursus

Efter et pølsekursus vil du aldrig mere sætte pris på en pakke pølser fra supermarkedet. Lær at lave dine egne pølser fra bunden. På kurset lærer I alt om teknikker, råvarer og krydderiblandinger der skal til for at blande fars og stoppe sine egne lækre pølser.

Pris fra 595 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
sommelierkursus

Sommelier-kursus

Giv en rejse ind i vinens forunderlige verden. Denne gave er et 6 ugers kursus fordelt på 2 timer om ugen. Lær fra de bedste og blive vinkender. Du får en bred og grundlæggende viden om vin, druer, bouquet og alt det andet der adskiller en vindrikker fra en vinkender. Kender du én der elsker vin, men som gerne vil vide mere, så er dette den helt rette gaveidé.

Pris fra 2999 kr.
Kan opleves her: Sjælland
mc-kursus

MC-kursus

Kender du én der elsker fart og motorcykler, så har vi lige den rette gave til ham eller hende. Få et 8 timers MC-kursus på Padborg Park, hvor man må køre lige så stærkt man vil. Lær al teknikken, der skiller motorcyklisten fra racerkøreren. Sæt dig på en MC og lad hestekræfterne tage over på en rigtig bane.

Pris fra 1199 kr.
Kan opleves her: Jylland
fotokursus

Fotokursus

Giv denne gave til én der er fotointeresseret. Én der gerne vil gå væk fra billeder taget med en smartphone og i stedet tage gode billeder med et rigtigt kamera. Vi tilbyder her et 4 timers fotokursus, hvor den heldige modtager bliver ført kyndigt igennem kameraets funktioner, grundlæggende teknik, billedforståelse og meget mere. Kurset skifter mellem teori og praktik, samt evaluering af billederne.

Pris fra 499 kr.
Kan opleves her: Jylland
Mountainbikeophold Slettestrand

Mountainbikeophold i Slettestrand

Kombinér aktiv ferie på ét af landets bedste MTB-spor på 35 km ved Slettestrand, med vesterhavsoplevelser ved Jammerbugten, spaområde og den lækreste mad. Er du nybegynder kan du have glæde af det medfølgende teknikkursus på 2,5 time og instruktør.

Pris fra 2470 kr.
Kan opleves her: Jylland
Ophold i Fængslet

Ophold i Fængslet

Er I klar til en meget anderledes oplevelse og et ophold i et ægte fængsel? Fængslet i Horsens er det tidligere Horsens Statsfængsel, der er ombygget til museum. I overnatter i rigtige, autentiske celler, men kan selvfølgelig slippe ud og nyde alle de ting Horsens har at byde på.

Pris fra 850 kr.
Kan opleves her: Jylland
Luksus kanoophold

Luksus Kanoophold

Silkeborgsøerne og Gudenåen er nærmest synonymt med kanosejlads. Kender du én, der kunne tænke sig at padle stille gennem det blanke vand omgivet af den smukkeste natur, men som måske ikke lige er til at overnatte i shelter eller telt? Så er dette luksus kanoophold den helt rette gaveidé. Efter en hyggelig dag på vandet, lægger I til lige ved det luksuriøse hotel Radisson Blu midt i skønne Silkeborg. Nyd en lækker middag på Restaurant Michael D.

Pris fra 1765 kr.
Kan opleves her: Jylland
vildmarksbrunch

Vildmarksbrunch

En brunch behøver ikke at bliver indtaget på den lokale café. Tilbring i stedet 4 1/2 time i smukke Mols Bjerge rundt om bålet med en cowboykaffe i hånden. Hug selv jeres brænde med kyndig vejledning. Bag boller i middelalderovn. Ryg fisk og pluk urter. I laver selv jeres brunch over bålet og kan til sidst sætte jer til rette i bløde lammeskind og nyde det hele.

Pris fra 475 kr.
Kan opleves her: Jylland
whiskysmagning

Whiskysmagning

Whisky er en rigtig herredrik, som en del kvinder også har lært at holde af. Denne dejlige gyldne drik stammer oprindeligt fra Skotland, men gennem det sidste årti er en lang række af danske whiskydestillerier skudt op rundt i Danmark. Kom på destilleribesøg, få rundvisning, foredrag og vigtigst af alt: smag de mange gode, danske whiskyer.

Pris fra 100 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
ølsmagning

Ølsmagning

Øl er vel danskernes nationaldrik. Vi drikker i gennemsnit 90 liter øl hver om året. Men øl i 2020 er så meget mere end blot den traditionelle pilsner. Kom på besøg i ét af Danmarks mange mikrobryggerier. Lær en masse om bryggeprocessen og smag på de mange dejlige øl.

Pris fra 129 kr.
Kan opleves her: Fyn, Jylland, Sjælland
kaffekursus

Kaffekursus

Kunne du tænke dig at give en gave til kaffeelskeren, så har vi det helt rette her. God kaffe har fået en renaissance i det forgangne årti. For nogen er det en hel videnskab. Kaffe er ikke længere bare Gevalia i en kaffemaskine på køkkenbordet. Hos La Cabra i Aarhus tilbyder de et 2-timers kaffekursus, hvor du når hele vejen rundt om kaffe og kaffebrygning og går der fra som hjemmebarista.

Pris fra 399 kr.
Kan opleves her: Jylland
Urban High Roping

Urban High Roping

Udfordr din højdeskræk ved at kravle rundt i reb 50 meter over jorden i de gamle industrielle B&W-haller hos Urban Ranger Camp på Refshaleøen. Her får du 3-4 timers adgang til alle de udfordrende tracks (28 i alt) i forskellige sværhedsgrader. Her er også 4 svævebaner. Gaven kan bruges af nybegyndere som af mere erfarne klatrere og i gaven medfølger leje af udstyr og dygtige instruktører.

Pris fra 395 kr.
Kan opleves her: Sjælland
Personlig træner

Personlig træner

Vil du give den perfekte gave til ham eller hende, der trænger til at komme i form, er et gavekort til en personlig træner hos Fitness World det helt rette. Denne gave kan bruges over hele landet i de mange fitnesscentre i kæden. Man får en hel måneds medlemsskab af og adgang til Fitness World, samt to sessioner med en professionel personlig træner, der analyserer, instruerer og motiverer til den rette træning og resultater. Bagefter kan du fortsætte som medlem uden at betale oprettelsesgebyr.

Pris fra 999 kr.
Kan opleves her: Fyn, Jylland, Sjælland
csgo

CS:GO eSport

Den perfekte oplevelsesgave til gameren m/k. Deltag i en holdtræningsdag hos Tricked eSports i Vejle, hvor undervisningen leveres af tidligere eller nuværende professionelle gamere. Få opgraderet dine skills i CS:GO og en masse sjove og lærerige timer i godt selskab.

Pris fra 599 kr.
Kan opleves her: Jylland
gokart

Gokart

Gokart har været en yndet gave i mange år. Det er nok det tætteste vi dødelige kommer på at være Kevin Magnussen i sin Formel 1-racer. Sæt dig bag rattet i en gokart på Danmarks største gokart-bane og giv konkurrenterne baghjul med fuld fart og hvinende hjul i svinget.

Pris fra 125 kr.
Kan opleves her: Jylland
kajak

Kajak

“Så vender vi kajakken”. kender du én der altid har drømt om at lære at sejle i kajak? Eller som bare elsker kombinationen af natur og motion? Så kan du her give gaver til alt fra en introduktion til et helt kajakkursus. Eller hvad med havkajak og fossiljagt ved Møns Klint? Du kan give gave til kajaksejlads i både Jylland og på Sjælland og Bornholm.

Pris fra 200 kr.
Kan opleves her: Bornholm, Jylland, Sjælland
fisketur

Fisketur på Det Gule Rev

Her er gaven til lystfiskeren, der drømmer om at få de helt store fisk på krogen. Det Gule Rev er et fantastisk fiskeområde i havet ud for Thy i Nordjylland. Her går der masser af torsk, sej, langer og lubber og det skulle ikke være ualmindeligt, at fange fisk helt op til 20 kg. Kom med den erfarne skipper Mikael Jensen ud på det rigtige hav og fang din drømmefisk.

Pris fra 1150 kr.
Kan opleves her: Jylland
surfing

Surfing & Windsurfing

Kender du én der har en surfer i maven? Hvem drømmer egentlig ikke om at besejre de kæmpe bølger i Californien på et surfbræt med beundrende blikke fra strandkanten? Her i Danmark kan man sagtens surfe. Bl.a. i Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii. Windsurfing, SUP, wakeboard, flyboard, kitesurfing. Surfmulighederne er mange rundt i landet.

Pris fra 349 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
pistolskydning

Pistolskydning

Skydning med pistol er herhjemme noget vi mest forbinder med amerikanske kriminalfilm og måske bander og politi. Men der er her en mulighed for selv at få en 9 mm pistol mellem hænderne under lovlige og sikre forhold. Lær at skyde og lær at ramme med en rigtig pistol. Gaven her giver dig 2 timers skydeoplevelse med grundig oplæring, skydning med forskellig kaliber og er I flere kan der også arrangeres konkurrencer.

Pris fra 660 kr.
Kan opleves her: Sjælland
flyboard

Flyboard

Flyboard er gaven til den ægte adrenalinjunkie. Her er der virkelig mulighed for at få blodet til at pumpe, for flyboard er en ægte ekstremsport. Du er ude på vandet. Du bliver fastspændt på et slags surfboard. To kæmpe jetdyser presser dig helt op til 8 meter op i luften for de modigste, og 2-3 meter for alle os andre. Kan du holde balancen og surfe i fri luft?

Pris fra 999 kr.
Kan opleves her: Sjælland
bodyflight

Bodyflight i vindtunnel

Oplev vægtløshed uden at forlade jorden i Danmarks eneste vindtunnel i Tåstrup. Vægtløshed opnår du kun ved frit fald eller i rummet, men i en vindtunnel kan du helt unikt opleve at svæve frit rundt i luften, uden at forlade jorden. Oplevelsen kommer med instruktør, opvarmning og dragt, så du får mest muligt ud af din tid i vindtunnellen.

Pris fra 445 kr.
Kan opleves her: Sjælland
Kør Ferrari på bane

Kør Ferrari på bane

Sæt dig bag rattet i den vilde Ferrari 458 SPIDER, 570 HK, 0-100 3,4 sek. – dette er de fleste mænds drengedrøm. Du kan selv vælge mellem at køre på Sjællandsringen og Jyllandsringen, så denne gave kan gives til alle uanset bopæl. Du får 4 omgange på banen med dig selv bag rattet og en instruktør i bilen.

Pris fra 2495 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
Bungy Jump

Bungy Jump

Bungy Jump giver ét af de største adrenalinsus man kan forestille sig. Det lange, frie fald gennem luften efterfulgt af hoppeturen i den store elastik gør denne gave til den perfekte til den eventyrlystne person. Hvad med at tage hoppet fra en skilift i Letland?

Pris fra 725 kr.
Kan opleves her: Udlandet
Svævefly

Svæveflyvning

Dette er en absolut billigste måde, at komme op at flyve på, men det gør bestemt ikke oplevelsen mindre. Tænk at svæve helt stille gennem luften i et svævefly og nyde den fantastiske udsigt fra oven. Du kan få denne oplevelse i Aalborg, Viborg og Herning. Tag med en erfaren pilot på eventyr under den blå himmel.

Pris fra 345 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
Kør djævleræs

Kør djævleræs

Du kender Djævleræs fra TV, hvor kendte mennesker giver den gas i gamle biler i et nødesløst ræs mod hinanden. Nu har du selv muligheden for at komme ud i en street racer og udføre alle tricksne fra Fast and Furious – både alene og sammen med en co-driver. Lær at drifte, lave hjulspin og overhale de andre i hårnålesving.

Pris fra 1195 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
Spring faldskærm

Spring faldskærm

Faldskærmsudspring er en oplevelse, der ikke kan måles med noget andet i livet. Det kræver mod at kaste sig ud fra et fly under skyerne, men når springet er taget venter der dig en unik naturoplevelse, mens du først falder med høj fart og siden stille svæver mod jorden. Helt stille. Klik på knappen herunder og læs meget mere om, hvordan drømmen kan blive virkelighed.

Pris fra 1995 kr.
Kan opleves her: Fyn, Jylland
Kør Lamborghini på bane

Kør Lamborghini på bane

Sæt dig bag rattet i den legendariske Lamborghini Huracan og mærk adrenalinet pumpe i hele kroppen. Hør de mere end 600 hestekræfter brøle og styr denne superbil med fuld fart gennem banens sving. Denne gave kommer med instruktion, co-driver og fuld gas på banen i enten Jylland eller på Sjælland.

Pris fra 2495 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
Kør Audi A8 på bane

Kør Audi A8 på bane

Audi R8 er noget af ypperste maskineri fra den tyske bilproducent. I Top Gear beskrives det at køre denne bil, som “like being in a church”. Vil du sætte dig ind i denne tyske pragtkirke og give den gas på en lukket bane? Så er denne gave lige noget for dig eller for den du gerne vil begave med denne unikke biloplevelse.

Pris fra 1295 kr.
Kan opleves her: Jylland, Sjælland
klatring

Klatring

Har han eller hun mod på at prøve kræfter med Bornholms klipper, Nordeuropas største klatrehal i København eller ét af de andre steder i Danmark, hvor man kan udfordre sin højdeskræk, så er denne oplevelsesgave den helt rette af give.

Pris fra 250 kr.
Kan opleves her: Bornholm, Jylland, Sjælland
helikoptertur

Helikoptertur

En helikoptertur er både noget, der får adrenalinet til at pumpe, udfordrer din eventuelle højdeskræk, men samtidig giver dig en smuk oplevelse uden sidestykke. Helikopterflyvning er normalt noget du ser på film, men her kan du give din ven eller familiemedlem en unik oplevelse i luften.

Pris fra 695 kr.
Kan opleves her: Fyn, Jylland, Sjælland
mystery room

Escape Room

Dette er gaven til ham eller hende, der elsker at løse gåder og mysterier. Du bliver sammen med din gruppe låst inde i et rum i en time og skal løse en masse gåder for at komme ud igen. Det er både spændende og sjovt – og kræver teamwork.

Pris fra 250 kr.
Kan opleves her: Sjælland
En tur i fængslet

En tur i fængslet

Tilbring en dag i Fængslet i Horsens. Du får en unik rundvisning, adgang til museet, historier om berømte fanger, flugtforsøg og et spændende indblik i hvordan det er at være indsat i et fængsel.

Pris fra 149 kr.
Kan opleves her: Jylland
Bridgewalking Lillebælt

Bridgewalking på Lillebæltsbroen

Dette er én af vores absolut mest populære oplevelsesgaver. Alene eller sammen med dine gæster, kommer du hele 60 meter op i luften og går en tur på toppen af den gamle Lillebæltsbro. Turen tager 2 timer, er inkl. guide og sikkerhedsudstyr og er den første i Europa til at tilbyde denne oplevelse.

Pris fra 249 kr.
Kan opleves her: Fyn, Jylland
ballonflyvning

Ballonflyvning

En tur i luftballon står på mange menneskers bucket list, men ikke mange har prøvet det. Det er synd, for det er helt fantastisk at svæve stille henover det danske landskab med én eller flere man holder af, samt en madkurv eller måske champagne.

Pris fra 2395 kr.
Kan opleves her: Jylland

Gaven til ham, der har alt

Hvad skal man give til, ham der har alt? Det er næsten en kliché efterhånden, men klichéer bygger oftest på sandheder. Når en mand når op i årene, så bliver det sværere og sværere for ham at lave en ønskeseddel. Når man er dreng eller teenager er der masser af ting at ønske sig. Man kan lave lange lister med alle de ting, man synes man mangler.

Når man kommer i 30’erne eller 40’erne er det pludselig svært at finde på ønsker. Måske har man allerede de ting, man kunne ønske sig. Ellers køber man dem tit selv, med mindre det er så dyre ting, at de alligevel ikke passer sig for en ønskeseddel. Det er her oplevelsesgaver til ham kommer ind i billedet.

Få drengedrømmene til at blive til virkelighed

Hvilken dreng har ikke drømt om at sætte sig bag rattet på en Ferrari eller Lamborgini og trykke speederen i bund på en ægte racerbane? For de fleste bliver det til legetøjsbiler, men er du fyldt 18 år, så er det muligt at få opfyldt drengedrømmen.

Kender du en sådan mand, der længe har drømt om store, flotte og hurtige biler med mange hestekræfter, så kan du købe en af de oplevelsesgaver her, der involverer en tur på en racerbane i en Ferrari, Lamborghini eller en Audi A8.

Tid er den bedste gave

Vi lever i en travl og hektisk tid. Tid er blevet vores knappeste ressource og derfor er det mest værdifulde, du kan give netop din tid. Den er ofte langt mere værdifuld end en fysisk gave. En oplevelsesgave til ham er her det samme som at slå to fluer med ét smæk. Du giver ham både en spændende oplevelse og du giver ham din tid, når I sammen skal opleve og skabe fælles minder.

Oplevelsesgaver til ham

Nogen gange kan man simpelthen ikke finde på noget at give i gave og må ty til en pengegave. Inden du giver op, så tjek lige vores mange oplevelsesgaver eller gavekort.

Har du lagt dig fast på at ville give penge i gave, så læs videre her og få kreative idéer til, hvordan du gør det mere festligt end en kuvert med pengesedler i.

Leder du efter reglerne for skatter og afgifter ved pengegaver, så klik her og spring direkte til de nyeste 2020 takster og regler.

Kreative pengegaver du kan købe

Er du ikke så kreativt anlagt, eller har du travlt, er der heldigvis mulighed for at købe sig til en kreativ løsning, så modtageren af din pengegave kan trække på smilebåndet, når han eller hun modtager gaven.

Se nogle sjove og spændende forslag her:

Ansigtspleje til ham

En moderne mand går op i fysisk velvære og hudpleje. Der findes en masse lækre og skønne produkter, som er skabt til pleje af såvel hud som hår og skæg. Både faren, broren, kæresten og sønnen vil med sikkerhed sætte pris på at få en gave, der frisker ansigt op og holder huden sund.

Pris fra 26,95 kr.

En morgenkåbe til ham

Manden der har alt vil elske at få en morgenkåbe i gave. Beklædningen gør det behageligt at stå op om morgenen både i de travle hverdage og i weekenderne med god tid.

Der findes maskuline og moderne morgenkåber til mænd i forskellige designs og størrelser.

Pris fra 500 kr.

Robotstøvsuger

Vil du forære din mand en gave, som kommer dig selv til gode? Med en robotstøvsuger kommer rengøringen af gulvene derhjemme bogstaveligt talt til at klare sig selv. Når du giver kæresten en robotstøvsuger, skaber du samtidig ekstra tid til romantik og afslapning i parforholdet.

Pris fra 599 kr.

Musikudstyr

Musik hører til de mest populære og udbredte udtryksformer hos mænd. Du kan forære manden et instrument som inspiration til ny hobby, eller du kan glæde musikeren med nyt udstyr eller tilbehør i personlig gave. Musik er en livsstil og en kilde til socialt samvær med kammeraterne.

Sko til ham

Sko kan gøre en verden til forskel, når det kommer til look og image. Til manden der ejer alt, vil et par modesko, sneakers eller businesssko være den helt rette gave. Der findes sko i alle prisklasser, så gaven kan matche begivenheden og din økonomi.

Pris fra 399 kr.

Outdoor Gear

Udstyr, tøj eller tilbehør til udendørslivet er den perfekte gave til manden, som ingen ønsker har. Uanset hvilken livsstil din mand har, er der beklædning eller lækkert udstyr til haven eller teltture, som kommer til at bringe ham glæde fremover.

Pris fra 12 kr.

Kreative pengegaver, du selv kan lave

Har du mod på at være kreativ, så synes vi at du skal droppe den kedelige kuvert eller de købte muligheder, og skabe din egen måde at camouflere pengesedler og mønter på. Det vil helt sikkert tage kegler hos modtageren, at du har gjort lige det ekstra ud af gaven, selvom den i virkeligheden bare er et kontant pengebeløb. Vi har været en tur på Pinterest – det sociale medie for alle kreative sjæle. Og vi præsenterer her to kreative gaveidéer vi har fundet:

Pengegaven til børn

Køb en stor ballon eller flere små. Stop pengesedlerne ind i ballonen før du puster den op og binder knude på. Nu skal barnet knalde ballonen for at få fat på pengene. Det ser flot og festligt ud, at ankomme med flotte balloner, og det er sjovt at skulle baldre ballonerne for at få fingrene i din gave.

Pengegaven til konfirmanten

Hvilken dreng eller pige i konfirmationsalderen elsker ikke McDonalds. En sjov idé til pengegave til konfirmanten er at gå ned i din nærmeste McDonalds og spørge om du må få én af de røde papbeholdere, de bruger til pommes frites. Det er lidt for ulækkert at bruge én der allerede er brugt.

Du kan finde mange andre kreative idéer selv på Pinterest.

Origami med pengesedler

Der er masser af tutorials på Youtube, der viser hvordan man folder flotte figurer i pengesedler. Her kommer et par af de bedste:

Regler for pengegaver

Hvis du giver din farmor 500 kroner i kontanter til hendes 80-års fødselsdag eller lægger 2.000 kr. i konfirmationskortet til din nevø, så kan du gøre dette uden videre uden at skulle tænke på skatter eller afgifter. Drejer det sig derimod om en større pengegave, så skal du være meget opmærksom på reglerne for pengegaver. Her får du en guide til de specifikke regler for større kontante gaver.

Pengegaver i den nærmeste familie

Vil du give en større pengegave, er det Loven om afgift af dødsboer og gaver, vi skal have fat i. I 2020 siger denne lov, at du hvert år må give pengegaver op til og med 67.100 kroner i gave uden at der skal betales gaveafgift af denne.

Tidligere var beløbene:

 • 2016: 61.500 kr.
 • 2017: 62.900 kr.
 • 2018: 64.300 kr.
 • 2019: 65.700 kr.

Pengegaver er personlige, hvilket vil sige at de går på en gave fra én person til en anden. Vil I som forældre f.eks. give penge i gave til jeres søn eller datter, kan I altså give 67.100 kroner hver til barnet. I alt 134.200 kroner om året uden at der skal betales afgift.

Det kan være en god idé at lave et juridisk gældende gavebrev, når det drejer sig som så store beløb. Vi anbefaler at du bruger firmaet Legal Desk til dette. Et gavebrev fra dem koster kun 249 kroner og kan opretters nemt på 10 minutter.

Læs mere om gavebreve hos Legal Desk.

Hvem er den nærmeste familie?

Nu tænker du måske, hvordan man definerer nærmeste familie? Hvad med min papsøn eller min grandfætter? Dette er naturligvis også fast defineret i loven. Til nærmeste familie i denne sammenhæng hører:

 • Børn
 • Stedbørn
 • Børns ægtefæller
 • Børnebørn
 • Oldebørn
 • Forældre
 • Stedforældre
 • Bedsteforældre
 • Personer, man har boet på samme folkeregisteradresse med i min. 2 år

Specielt for børns ægtefæller

Som nævnt herover hører dine børns ægtefæller (også kaldet svigerbørn) juridisk ind under nærmeste familie, når det kommer til pengegaver. Der er dog her, noget særligt du skal være opmærksom på.

Den skattefri grænse for pengegaver er nemlig noget lavere for børns ægtefæller end for de andre personer i den nærmeste familie.

I 2020 er det tilladt at forære op til 23.500 kroner til dit barns kone eller mand.

Der er en undtagelse for denne regel. Hvis dit barn er afgået ved døden, så hans eller hendes ægtefælle er enke eller enkemand, så må du give det fulde skattefrie beløb, der er i 2020 er 67.100 kroner.

Hvad koster det at give mere end 67.100?

Vil du give mere end 67.100 kroner årligt i gave til din nærmeste familie, så må du gerne dette. I så fald skal du blot betale en fast gaveafgift af det beløb, der kommer udover 67.1000 kroner.

Denne gaveafgift er på 15%, med mindre det drejer sig om bedsteforældre eller stedforældre, hvor afgiften er på 36,25%.

Eksempler

Du vil gerne give din søn 200.000 kroner i gave. De 67.100 kroner er skattefrie, så der skal betales gaveafgift af de 132.900 kr. Afgiften er på 15%, så beløbet der i dette eksempel skal betales i afgift er: 19.935 kr.

Du vil gerne give din morfar 100.000 kroner i gave. De 67.100 kroner er skattefrie, så der skal betales gaveafgift af de 32.900 kr. Afgiften er på 36,25%, så beløbet der i dette eksempel skal betales i afgift er: 11.926,25 kr.

Du vil gerne give din datters mand 50.000 kroner i gave. De 23.500 kr. er skattefrie, så der skal betales gaveafgift af de 26.500 kroner. Afgiften er på 15%, så beløbet der i dette eksempel skal betales i afgift er: 3.975 kroner.

Du finder her blanketten hos SKAT til indberetning af pengegaver.

Bemærk at vi ikke er jurister og fralægger os ansvaret for ovenstående. Vi henviser altid til juridisk hjælp, som du f.eks. kan få hos vores partner Legal Desk.

Giver du en større pengegave til personer, der ikke er i din nærmeste familie ud fra ovenstående kriterier, så skal modtageren betale normal indkomstskat af beløbet.

Pengegaver mellem ægtefæller

Som udgangspunkt er alle pengegaver mellem ægtefæller afgiftsfri. Du må altså give din mand eller kone lige så mange penge i gave som du vil. Her er intet lovmæssigt loft på beløbet. Det er dog en god idé ved større pengebeløb, at få udfærdiget en såkaldt gaveægtepagt. Denne kan du også få udfærdiget hos Legal Desk.

Pengegaver fra andre end den nærmeste familie

Modtager du en gave fra din arbejdsgive i form af en fysisk genstand, må den ikke overstige en værdi på 1.100 kroner inkl. moms (2020 tal). Modtager du derimod en kontant pengegave fra din arbejdsgiver, skal du betale indkomstskat af det fulde beløb.

Giver eller modtager du penge i gave ved lejligheder som f.eks. bryllup, dåb, konfirmation, fødselsdag, jul eller jubilæum er denne som udgangspunkt skatte- og afgiftfri, hvis beløbet er beskedent. Det er her, det bliver lidt flydende i loven, for der er ingen fast beløbsmæssig grænse. Reglen hedder, at der skal betales skat, hvis beløbet er “større, end hvad der er almindeligvis passede”.

Modtager du en pengegave som tak for et foredrag eller undervisning, skal du betale indkomstskat af beløbet. Denne skal du selv indberette i rubrik 20 på din årsopgørelse.

Pengegaver fra udlandet

Hvis du modtager en pengegave fra en privatperson, der ikke er bosat i Danmark, så gælder som udgangspunkt samme regler for skatter og afgifter, som beskrevet ovenfor.

Modtager du derimod en fysisk gave fra et landet uden for EU, skal du betale moms og told, hvis gavens værdi overstiger 360 kroner.

Beskatning af pengegaver

Beskatning af pengegaver tager form af enten en gaveafgift eller en almindelig indkomstskat. I 2020 er gaver mellem ægtefæller og andre fra den nærmeste familie. Gaver mellem medlemmer af den såkaldte nære familie (se definition ovenfor) er skatte- og afgiftsfrie op til og med 67.100 kroner i 2020. Beløb herover skal der betales gaveafgift på 15% af. Altså det beløb som gaven overstiger 67.100 kr. med. Specielt for svigerbørn er, at der skal betales 15% i gaveafgift på beløb der overstiger 23.500 kr. (2020 tal).

Pengegaver mellem alle andre end nærmeste familie – dette gælder også for søskende – skal der ikke betales gaveafgift af, men modtageren skal derimod betale almindelig indkomstskat af det fulde beløb.

Hvad er et gavebrev og hvorfor skal du lave ét?

Et gavebrev er et skriftligt dokument udarbejdet af en advokat, hvor gaven og vilkårerne for denne dokumenteres juridisk. Gavebrevet skal oprettes inden eller i det øjeblik hvor gaven gives.

Et gavebrev kan f.eks. angive at gaven skal tilhøre modtageren som særeje, hvis denne er gift.

Med et gavebrev dokumenterer man overfor SKAT og andre myndigheder, at der er tale om en gave. Dermed sikrer man sig imod misforståelser om, hvor beløbet stammer fra.

Et gavebrev er også vigtigt, hvis giveren ønsker at modtageren har særeje over gaven, så denne ikke kan indgå i en eventuel bodeling ved skilsmisse.

Skal man lave et nyt gavebrev hvert år?

Hvis jeg vil give f.eks. min søn en pengegave hvert år, skal jeg så lave et nyt gavebrev hvergang? Svaret på dette spørgsmål er ja. Der skal udformes et nyt gavebrev, hver gang du overfører et større pengebeløb som gave.

Hvad er forskellen på en pengegave, et arveforskud og et rentefrit lån?

Du kan vælge at give et arveforskud til familiemedlemmer, der er arveberettigede, i stedet for en pengegave. Reglerne for gaveafgift er præcis de samme, uanset om der er tale om en gave eller et arveforskud. Dvs. afgiftsfrie op til 67.100 kr. i 2020.

Forskellen er, at et arveforskud trækkes fra modtagerens arv, den dag arven skal fordeles mellem arvinger. Det skal en gave ikke.

Et rentefrit lån kan gives til alle du ønsker at give det til. Det er ikke omfattet af reglerne for gaveafgift og der ikke et max beløb du må låne ud.

Et lån er ikke en gave, da et lån skal betales tilbage. Du kan senere vælge at frafalde lånet. Gør du det, bliver lånet til en gave, og du kan kun frafalde op til 67.100 kr. for nære familiemedlemmer om året uden at blive ramt af gaveafgift.