soundboks

En Soundboks er noget alle yngre mennesker har hørt om i dag, og den står med garanti øverst på manges ønskesedler til jul, fødselsdag eller konfirmation. I denne artikel vil vi fortælle dig hvorfor denne kæmpe bluetooth højtaler er den perfekte gave til f.eks. konfirmanten, lige som vi vil fortælle dig mere om, hvad Soundboksen er for en størrelse. Læn dig blot tilbage, sæt noget god musik på og læs videre.

The New Soundboks

Batteridrevet bluetooth-højtaler med sindssygt lydtryk

 • Ekstremt lydtryk på 126 dB
 • Kan parres trådløst med op til 4 x The New SOUNDBOKS
 • Tilslutning til mikrofon, DJ mixer og instrumenter
 • Udskifteligt batteri med op til 40 timers musik (ekstra batteri fås separat)
 • Holder til både vand, sne, kulde og varme

Hvad er en Soundboks?

En Soundboks er i virkelig bare en bluetooth højtaler, men modsat dens mindre konkurrenter på markedet, så er det her noget af en øreblæser, der kan spille enhver fest op.

Soundboks kom til verden i 2015, hvor tre gymnasievenner skulle på Roskilde Festival, og besluttede sig for at bygge deres egen højtaler, de kunne tage med til deres lejr.

De begynder at sælge deres højtalere på DBA og bliver næsten væltet af egen succes. Det år bliver det til 400 byggede og solgte festivalhøjtalere for de tre unge gutter. Disse er i dag kendt som The 400 Original.

Her 5 år senere er en Soundboks blevet en stor international virksomhed med 60 ansatte på verdensplan og mere end 50.000 højtalere solgt (2019-tal).

Det er virkelig én af de gode danske iværksætterhistorier, og en vild udvikling for noget der startede som et privat festivalprojekt.

Du kan se en video her fra TV2 Echo om de tre fyre og deres højtalereventyr:

Derfor er en Soundboks en virkelig god gaveidé

Indrømmet: en Soundboks hører ikke til i den billige ende af gaveidéer. Prisen ligger mellem 6-7.000 kr. Derfor anbefaler vi den som gaveidé primært til konfirmanter. Det er der flere gode årsager til:

 • Man giver typisk dyrere gaver ved konfirmationer
 • Det er de unge mennesker med festival og party i blodet, der er i målgruppen
 • En Soundboks er alle pengene værd. Kvaliteten af både højtaler og kabinet er helt i top, så det kan være en gave for livet.

Selvom boksen er en oplagt konfirmationsgave, så er der naturligvis ikke nogen der siger, at du ikke kan give den i alle mulige andre anledninger, som f.eks. fødselsdagsgave eller bryllupsgave.

The New Soundboks – 3. generation

 

Hvor højt kan en Soundboks spille?

Det korte svar er: sindssygt højt!

Man måler lydstyrke i måleenheden decibel (dB) og max for Soundboksen er 126 dB.

For at forstå hvor højt det er, skal du vide at smertegrænsen for det menneskelige øre ligger på 125 dB. Arbejder du i et støjende miljø, siger reglerne, at du skal anvende høreværn ved decibel over 85. Et jetfly der letter, larmer med 140 dB.

Kilde: Høreforeningen.

Selvom din Soundboks kan spillere hele kvarteret op, er der ikke noget der siger at den skal spille så højt. Du kan nemt ved hjælp af en simpel volumenknap justere lydstyrken med trin, der går fra 1 til 11.

Hvad med lydkvaliteten?

Nu skal alt ikke handle om hvor højt denne højtaler kan spille. Høj musik er ikke nødvendigvis god musik. Så det giver mening også at vurdere kvaliteten af lyden, der kommer ud af en Soundboks.

Leder du efter den perfekte HiFi-højtaler, så er Soundboks ikke det rette valg. Den er slet ikke designet til at stå hjemme i stuen og spille Mozart i høj kvalitet.

Husk på at Soundboksen oprindeligt er designet som en festivalhøjtaler. Det vil sige, at den er beregnet til at spille en stor gruppe mennesker op udendørs. Den gør sig helt klart bedst, hvis den afspiller rockmusik eller elektronisk musik. Altså fest og ikke klassisk musik.

Når det er sagt, så lad os slå helt fast at en den nye Soundboks har en glimrende lyd. Lydkvaliteten er klart forbedret med The New Soundboks i forhold til de to første generationer af denne højtaler.

Lyden opleves som meget klar og ren. Diskanten fungerer godt ved hjælp af den nye såkaldte tweeter. Herudover indholder højtaleren to nye 10-tommer basenheder, hvoraf den ene spiller måde bas- og mellemtoner. Tilsammen giver det en fin sammensat lydkvalitet.

Hvad vejer en Soundboks?

Lad det være sagt med det samme: en Soundboks er ikke det samme som en almindelig trådløs højtaler, som du kan have i lommen, i tasken eller i hånden ved poolen. Den er tungere. Faktisk vejer en Soundboks lige over 15 kg. 

Det er dels den størrelse og dels den solide konstruktion, der gør at den kan holde til lidt af hvert, der giver den forholdsvist tunge vægt.

Det er med andre ord en helt anden slags bluetooth højtaler vi her taler om. Soundboksen er designet som en festivalhøjtaler og den her en 1.000 gange vildere lyd end en normal transportabel højtaler. Derfor må man også indstille sig på at den skal transporteres på en anden måde end dens mindre konkurrenter. 

Mange tager deres Soundboks med på festival eller til fest spændt fast på en trækvogn, hvor andre bærer den på ryggen. Begge dele er gode muligheder.

40+ timers batterilevetid

Noget af det der skiller en Soundboks ud er at den er 100% batteridreven. Det er ellers en højtalertype, der normalt ville kræve tilslutning til elnettet. Dette er sammen med den fantastiske lyd, hovedårsagen til højtalerens popularitet hos f.eks. festivalfolket.

Spiller du på fuld kraft (126 dB) så kan den klare sig i 8 timer. Det er dog sjældent at man har brug for at spille SÅ højt, og “nøjes” du med en lydstyrke på 113 dB kan Soundboksen spille i hele 40 timer uden at skulle genoplades. 

Soundboks specifikationer

Mål og vægt66 x 43 x 32 cm
15,4 kg
Batteri5 timer ved maksimum styrke - Op til 40 timer ved middel styrke
Udskifteligt
Fuldt opladet på 3,5 timer
Femtrins LED-indikator
LydstyrkeMax 126 dB

2 x 10” 96dB woofers

1 x 1” 104 dB compression driver tweeter
BluetoothVersion 5.0
FarveSort
Andre factsOp til fem højtalere kan kædes sammen via SKAA-teknologi.
2 x kombo XLR input
1 x 3,5 mm stereo input
1 x 3,5 mm stereo output

The New Soundboks

Batteridrevet bluetooth-højtaler med sindssygt lydtryk

 • Ekstremt lydtryk på 126 dB
 • Kan parres trådløst med op til 4 x The New SOUNDBOKS
 • Tilslutning til mikrofon, DJ mixer og instrumenter
 • Udskifteligt batteri med op til 40 timers musik (ekstra batteri fås separat)
 • Holder til både vand, sne, kulde og varme