Skab den helt rette julestemning i hjemmet

Juletræ

Er man rigtig glad for jul, så kan det være svært at lade være med at tænke på juletiden, lige meget hvilken tid på året det så er. Elsker du julen, og savner du noget køligere vejr, eller er du ved at finde alternative måder at holde jul på? Hvis man er glad for jul, og ønsker at beholde den gode julestemning, og på samme tid holde en lidt mere alternativ jul, så kan det være en fin ide at begynde planlægningen tidligt. Vil du holde en mere bæredygtig jul, eller vil du holde jul i udlandet, så begynd din planlægning i dag. Skab en god julestemning i hjemmet, og hold julen på din helt egen måde.

Hold en miljøvenlig jul

Der er ingen tvivl om, at julen nok er den allerstørste forbrugsfest hos langt de fleste danske hjem. Det er godt at fejre højtiderne sammen med familien og andre mennesker man har kær, og dette behøver man slet ikke at ændre på for at holde en mere bæredygtig jul. Når man vil holde jul med stort fokus på bæredygtighed, kan man nedsætte sit forbrug af gave og klimaskadende madvarer. Fokuser på den gode julestemning, og pynt op med hyggelige fyrfadslys og kravlenisser rundt omkring i hjemmet. Lav god og miljøvenlig julemad, og find klimavenlige gaver som giver god samvittighed.

Fyrfadslys er gode hele året

Fyrfadslys er en sand klassiker når man skal skabe hygge, og det gælder både når det er jul, og når det er sommer. En hyggelig sommeraften på terrassen kan gøres endnu mere stemningsfuld ved at bruge fyrfadslys, og når det er jul kan man hive sine fyrfadslys frem igen. Det er altid godt at have en pakke fyrfadslys liggende i sit hjem, da de kan bruges til at skabe hygge til både hverdag og til fest. Spar på elektriciteten omkring juletid, og tænd stearinlys i stedet for. Husk dog at man bør gøre alting med måde, og at stearinlys og fyrfadslys også tager en del ressourcer at producere.

Find miljøvenlige gaver i år

Det kan kræve en del planlægning at gøre sin jul mere miljøvenlig, og det passer især hvis man har været vant til at holde en meget konventionel jul. Hvis man vil gøre en stor forskel og skære ned på gaveforbruget, kan man vælge at give få gaver som vil holde i mange år. Man kan også for eksempel give hinanden regnskovscertifikater, hvor man igennem købet støtter bevarelsen af regnskovene. Der er mange måder at give mere klima- og miljøvenlige julegaver, hvis man er en smule nytænkende.

Overvej hvordan man kan købe et miljøvenligt juletræ

Et flot og prægtigt juletræ er ofte centrum i julen, og dette behøver man ikke at ændre på. Man kan dog finde gode måder at skaffe sig et mere miljøvenligt juletræ. Der er nogle gode plantager hvor man kan vælge, og save sit eget juletræ, og nogle af plantagerne er endda økologiske. Læs mere om hvor man finder gode juletræer på https://juletrae.dk, og bliv inspireret til hvordan du skal holde jul i år. Økologiske varer er med til at nedsætte forbruget af sprøjtegift, og ved at købe et øko-juletræ, kan du gøre julen en smule grønnere.